Nyheder

NYHEDER 13. JUL 2016 KL. 14:39

Bent Peter Larsen skal finde 12 millioner kroner

Af: Hardy Vedstesen

Bent Peter Larsen skal finde 12 millioner kroner
Bent Peter Larsen glæder sig over, at der lige er blevet indsamlet 10.000 kroner til et mindre projekt i Janus Bygningen.

Som nyvalgt frivillig bestyrelsesformand for Janus Bygning har Bent Peter Larsen fået til at opgave at skaffe 12 millioner kroner til at udvide.

Janus Bygningen i Tistrup mangler plads til både gæster og malerier. På den anden side af vejen er Anneksbygningen sat til salg og har al den plads, der er brug for. Den skal bare lige købes og istandsættes. Pris - 12 millioner kroner. Dem skal den nyligt pensionerede kommunaldirektør i Varde Bent Peter Larsen finde.

- Den koster en 7-8 millioner og skal bygges om, så vi gætter på, at det vil koste omkring 12 millioner ialt, og Varde Kommune er villige til at støtte med en million, hvis projektet er rigtigt, siger han.

- Grunden til at vi vil udvide er, at vi har en hel samling, som vi næsten aldrig kan fremvise, fordi vi ikke har plads til det. Og nu har vi også lige været så heldige at få hele Anne Klint Sørensens samling, og den vil vi jo også gerne vise frem, forklarer han.

Han tilføjer, at Janus Bygningen også er en del af den kulturelle rygsæk i Varde Kommune, som går ud på at introducere børn i kommunen for kunst.
- Og det vil vi også gerne have mere plads til, siger han.

Op i tid, ned i løn
Efter en lang karriere med kommunalt arbejde i Grønland, Ribe, Århus, Randers og Varde, gik han i foråret på pension.
- Men siden da har jeg involveret mig i en masse frivilligt arbejde. Det tager også meget tid, men forskellen er, at her vælger jeg fuldstændig selv, hvad jeg vil, forklarer han.
- Min kone siger for sjov, at jeg er gået op i tid og ned i løn, men sagen er jo, at frivilligt arbejde som dette bærer lønnen i sig selv, siger han.

Erfaring med fundraising
Bent Peter Larsen har erfaring med fundraising og et stort godt netværk. Han sætter den første deadline om cirka et år.
- Med mindre man er heldig at finde den helt rigtige sponsor, som lægger alle pengene på en gang, tager det lang tid at søge penge, siger han.
- Vi søger de store nationale fonde og håber også på støtte fra de lokale virksomheder. Når der så er gået et år, evaluerer vi situationen. Hvis vi til den tid endnu ikke er kommet godt igang, så skal vi begyndte at overveje situationen igen. Vi behøver ikke at have indsamlet alle pengene, men der skal være sket noget, siger han.

janus@dinlokaleugeavis.dk


PÅ FORSIDEN LIGE NU

NYHEDER 23. AUG 2016 KL. 08:29
40 års fødselsdag

40 års fødselsdag


Flere nyheder