Nyheder

NYHEDER 9. AUG 2016 KL. 06:00

En duft af 200 forskellige roser

Af: Hardy Vedstesen

Når Karsten Friis den 13. og 14. august fejrer sin planteskoles 20 års fødselsdag, bliver det til en duft af et væld af nyplukkede roser.
- Vi henter mere end 200 forskellige sorter af roser hos vores leverandør på Fyn. På den måde er de alle friske på samme tid, og man kan bevæge sig rundt og prøve at dufte til dem alle sammen, og danne sig et indtryk af dem, siger Karsten Friis, som ejer planteskolen, som han startede for 20 år siden

Fra drøm til virkelighed
- Jeg blev uddannet i 1991 og havde længe en plan om at starte en planteskole ved Ølgod. Men først skulle jeg jo finde den rette ejendom, og det handler jo nærmest udelukkende om beliggenhed. Så da jeg så denne gård, som også ligger tæt ved hovedvejen, slog jeg til, forklarer Karsten Friis.
- Jeg overtog gården 1. marts, flyttede ind 1. maj og åbnede 1. august, erindrer han.

Startede med kun en kunde
Det gik dog ikke strygende med salget af planter lige fra starten.
- Jeg havde reklameret en del, så jeg havde travlt den allerførste weekend. Men om mandagen kan jeg huske, at der kun kom én kunde, som brugte 16 kroner. Og der må jeg indrømme, at jeg nåede at tænke på, om det var det rigtige, jeg havde valgt, siger han.
Selv om det efter en god reklameindsats kom til at gå udmærket, valgte Karsten i 2001 at få et fuldtidsjob som gartner på en kirkegård.
- På den måde kunne jeg også blive ved med at have min planteskole og forsørge familien, som nu var kommet til, fortæller han.

Den typiske kunde
Der kommer både unge, ældre, mænd og kvinder, men sidstnævnte er der flest af.
- Den typiske kvinde er over 40. Ofte vil de ikke have manden med, fordi de gerne vil have tid til at gå og kigge, hvilket manden ikke gider, siger Karsten Friis med et smil.
- Men vi ser da helt sikkert også unge, eksempelvis nybyggere, tilføjer han.

Adgang til privat have
Som gartner kan Karsten Friis godt lide at bruger sine evner til at indrette den private have.
- Haven er vores hobbyprojekt, men også et sted, hvor vi skal kunne være os selv. Men til fødselsdagsweekenden kan man få lov at komme ind og suge lidt inspiration til sig, siger Karsten Friis.

Læs mere på www.friisplanteskole.dk.

janus@dinlokaleugeavis.dk
PÅ FORSIDEN LIGE NU

NYHEDER 23. AUG 2016 KL. 08:29
40 års fødselsdag

40 års fødselsdag


Flere nyheder