Nyheder

NYHEDER 12. JUL 2016 KL. 14:42

Endnu en svendeprøve til et 12-tal

Af: Hardy Vedstesen

Endnu en svendeprøve til et 12-tal

Den 26, juni var det nøjagtig fire år siden, 21-årige Kasper Antonsen startede hos BR-EL i Ølgod. Dermed var læretiden forbi, og Kasper sluttede flot af med et 12-tal i den afsluttende svendeprøve måneden inden på Teknisk Skole i Esbjerg.

Om sit arbejde fortæller Kasper, at han synes, han har et afvekslende arbejde.
Han håber dog på ikke at skulle reparere alt for mange spildevandspumper, for det er ikke så lækkert et arbejde, mener Kasper og rynker lidt på næsen.
Til gengæld har han sat stor pris på arbejdsopgaver i København, som han havde sammen med en kollega.
-Det var rigtig hyggeligt, fortæller Kasper. Når man arbejder så tæt sammen, og f.eks. kører langt sammen i bil, kommer man hinanden lidt mere ved og lærer hinanden bedre at kende. Til hverdag møder man jo ikke alle ens kolleger i en så stor virksomhed som vores.
-Derfor var vores firmatur med BR-EL til København også en rigtig god tur, hvor man lærte hinanden bedre at kende og samtidig fik set mange spændende ting, pointerer Kasper.

Tistrupdreng
Kasper stammer fra Tistrup, hvor han gik i skole, og hvor han også boede hos sine forældre den første del af sin læretid. Nu deler han imidlertid en lejlighed i Varde med en god kammerat.
-Interessen for elektrikerfaget har jeg måske fra min onkel, der er elektriker og fra min bror, der er automatiktekniker, forklarer Kasper.
Efter sin afsluttede folkeskoleeksamen og et 10. skoleår på efterskole i Skjern, flyttede Kasper til Frederikshavn for at starte på en nyoprettet uddannelse som eventtekniker på EUC-Nord.
Det var rigtig spændende og udfordrende, syntes Kasper, men samtidig var det yderst svært at få en læreplads, så efter et år droppede han ud og flyttede hjem igen.
-Arbejdstiderne inden for faget er nu heller ikke så attraktiv, for det er jo stort set altid aftenarbejde i den branche, bemærker Kasper.

Elektrikeruddannelse
Kasper startede derefter på et grundforløb på Teknisk Skole i Esbjerg og blev så tilbudt en læreplads hos BR-EL i Ølgod.
-Jeg kunne også være kommet til Grindsted, men det her var tættere på, og det valg har jeg ikke fortrudt, bedyrer Kasper, og siden er de to forretninger jo også blevet til én.
-Jeg har været meget glad for at være her, som elev bliver man udfordret og prøver rigtig mange forskellige ting.
-Engang syntes jeg, det var spændende selv at skulle have ansvaret for al el-arbejdet i en tilbygning til en børnehave. Nu synes jeg jo nok, der er lidt mere udfordring i at være med til at lave et nyt biogasanlæg.

Umiddelbart har Kasper ikke planer om at søge andre udfordringer, så han er glad for at kunne fortsætter sit arbejde for sin nuværende arbejdsgiver som udlært elektriker.

henning@dinlokaleugeavis.dk

PÅ FORSIDEN LIGE NU

NYHEDER 23. AUG 2016 KL. 08:29
40 års fødselsdag

40 års fødselsdag


Flere nyheder