Nyheder

NYHEDER 16. MAJ 2016 KL. 11:57

FolkSkovlund 2016

Af: Hardy Vedstesen

19-20-21-22 maj

FolkSkovlund fejrer i årt 15 års jubilæum den 19.-20.-21. og 22. maj. Det vil vi markere med lidt spændende musik for vore hjælper og spillmænd. Derudover har vi haft hjælp af kunstren Johnas Gejl Hansen der har lavet et fantastisk ny tryk til vore T-shirts, et tryk som giver et fantastisk billede af hvad FolkSkovlund er, samt et billede, hvor mange af vore spillemænd er afbilledet.

15 år tja hvem havde troet det ?? ...Hm ..ja ....... Der er hjælper der har været med helt fra første dag i haven på solbakken hvor vi startede, de dukker også op på Assenbæk og hjælper der.

Jeg har kikket lidt i akiver og fundet to spillemænd der har været med alle 15 gange den ene en tysk pige, men hvis jeg kikker efter spillemænd der kun har misset et år ja så er der mange der 14 år på bagen. Nu har vi så været i Assenbæk i 6 år og ændre konceptet til så det er spillemændene der er sat fuld fokus på. Der skal læres noget og der er forventninger fra både dem selv og ikke mindst de instruktøere der kommer for at lære fra sig i netop det de har meldt sig til. 2016 byder på undervisning i Sækkepibe med Donald Grant , To irske grupper med Louise Vangsgaard og Christian Glessborg, Old time med Christhopher Davis, Dansk/nordisk Jeppe Nørgaard. Varde kultur og Fritid støtte vore instruktøere.

Hver år er det et kabale der skal gå op med instrumenter og ønsker fra alle spillemænd, så det er altid spændende hvad det ender op med lørdag aften hvor alle spiller for publikum og viser hvad de har lært. Selv os der har været med så mange år, løber det koldt ned af ryggen når sækkepiberne starter i det fri i de smukke omgivelser ved Assenbæk , tænk vi kan trække folk fra både Skotland og Tyskland og hele Danmark hertil det er en fantastisk belønning vi får som arrengør. 2016 er der 45 spillemænd som er fuldhus alt var udsolgt anden uge i februar.

For os i bestyrelsen er den bedste tid næsten altid, når vi når til hvor vore trofaste hjælpere begynder at røre på køkken og bar og hvad der ellers skal sættes i værk. Så ved vi at nu er vi igen godt på vej mod en god oplevelse. duften fra køkkenet, musik fra alle sider hvad mere kan man ønske sig. Uden vore hjælper ingen festival.

Publikum selvfølgelig vil vi gerne vise jer ” Hvor Sjovt vi har det” så tag tøj på der må dufte af bål, tag hellere for meget på end for lidt, en klap stol under armen så mødes vi i Møllehjulet og ved I hva´.... Det er ganske gratis så ses vi møllehjulet 20 -21 maj ? kl. 20.00 starter vi programmet og I skal være velkommen.

Malene, Palle og Carsten


PÅ FORSIDEN LIGE NU

NYHEDER 23. AUG 2016 KL. 08:29
40 års fødselsdag

40 års fødselsdag


Flere nyheder