Nyheder

NYHEDER 12. JUL 2016 KL. 14:43

Hjem til Ølgod

Af: Hardy Vedstesen

Hjem til Ølgod

Lone og Niels Andersen byder indenfor i deres nybyggede hus på Mejlvangvænget i Ølgod.

Fra entreen er dørene åbne, så der er frit kig ind i børneværelset til højre, og det samme til gæsteværelset umiddelbart til venstre for indgangen.
Inden vi træder ind i køkken/spiseafdeling, med en kogeø i midten, er der lige endnu et værelse til højre, så i byggeriet er der taget højde for eventuelle familieforøgelser.
Niels viser vej til den integrerede garage, som i dagens anledning er forandret til gildesal.

-Det er ikke noget problem, sådan er det bygget, for der er varme i gulvet og her er fuldt isoleret, forklarer Niels.
-Og så er vi fri for at endevende huset, når vi engang imellem vil holde en fest, indskyder Lone.
Lone og Niels åbner døren fra gildesalen/garagen, og viser vej ud på den store flisebelagte terrasse. Her bag garagen kan man i fred og ro nyde den flotte solnedgang mod vest i det dejlige vindstille vejr.

Vi går ind igen, for fremvisningen er ikke slut. Det unge par vil også gerne præsentere deres soveafdeling med walk-in-closet med toilet og bad med en bruseniche som Niels har insisteret på skal være ekstra stor.

De barske realiteter
Drømmen stopper dog brat, da strimler af tagpap, der afskærmer de endnu rå mure mod regnen, truer med at rykke løse mursten ned fra gavlen.
For det er en drøm, – endnu - og vejret er hundekoldt og med en stiv kuling fra vest, selv om kalenderen viser midtsommer.
Men drømmen er en realistisk én af slagsen.
Lone og Niels Andersen har haft deres drømme og forestillinger om huset. De drømme er de nu ved at gøre til virkelighed, og de er allerede kommet langt.

Planerne for byggeriet
Byggeriet af parrets 204 kvadratmeter store hus med 68 kvadratmeter integreret garage startede den 29. marts. Her havde Niels, som er murer, en uges ferie. Han ønskede selv at være med helt fra starten, da han selv vil bygge huset.
De første skitser med deres ideer legede Lone og Niels selv med, inden de fik en professionel tegner til at udføre de endelige tegninger.
-Det er jo drømmene, og det at huset så småt rejser sig, der giver gejsten, forklarer Niels. Så gør det ikke noget, at hele ens sommerferie skal bruges her, plus alle weekender. Det er noget helt andet, at bygge for sig selv, så glemmer man nemt at holde pause. Målet er jo i sigte!
-Som udlært murer har jeg altid drømt om selv at bygge mit hus, og det bliver nu en realitet.

Hjem fra Sjælland
Lone vendte i efteråret hjem efter fire års arbejde som fysioterapeut i Slagelse til et job i Varde og flyttede ind hos Niels i hans lejlighed i Esbjerg.
-Nu flytter vi imidlertid hjem, siger de to unge samstemmende.
Som de også fortalte i deres medvirken i TV Syd, så har de alt, hvad de skal bruge i Ølgod, og får man brug for biograf eller mere café-liv, så er det ikke længere borte end bilen kan køre os.
Faktisk er det unge par allerede flyttet til Ølgod, idet de, indtil deres drømmehus står færdigt, bor hos Lones forældre, der også bor i byen.
Lone havde faktisk en barndomsdrøm om engang at skulle vende hjem og overtage sine forældres hus, som hun ikke mente, kunne bebos af nogen andre uden for familien.
Hun har dog uden de helt store skænderier accepteret, at Niels ikke vil bo i et gult hus.

Stor forældrehjælp
-Vi nyder rigtig meget god support fra begge vore forældre, fortæller Lone, begge forældrepar støtter os helt fantastisk på alle måder, og begge fædre er perfekte medhjælpere for Niels ved byggeriet. Så er huslejen jo heller ikke så dyr, konstaterer Lone med et bredt smil.
De to unge har selv været gode til at spare op, så de har ikke haft problemer med at få den nødvendige låntagning til byggeriet.
Deadline for byggeriet er også sat, slår Niels fast med et lidt lumskt smil, som om der her svar rummer noget fordækt.
Afsløringen kommer dog hurtigt:

-Vi skal være flyttet ind inden den 11. januar, for da skal vi være forældre.

henning@dinlokaleugeavis.dk

PÅ FORSIDEN LIGE NU

NYHEDER 23. AUG 2016 KL. 08:29
40 års fødselsdag

40 års fødselsdag


Flere nyheder