Nyheder

NYHEDER 5. JUL 2016 KL. 12:54

Indvielse i østbyen

Af: Hardy Vedstesen

Samstyrken på hjørnet af Viaduktvej og Industrivej lagde onsdag formiddag lokaler til, da den røde snor skulle klippes på Viaduktvej for at markere færdiggørelsen af sti- og fortovssystemet, der nu binder byens østlige ende tættere og sikrere på bymidten.

Der var et flot fremmøde af repræsentanter fra bl.a. Udviklingsråd, Varde Kommune, interesserede borgere, dagplejen og selvfølgelig brugere og personale på Samstyrken.

Velkomst
Inga Andersen fra Udviklingsrådet i Ølgod bød velkommen og roste i sin tale det gode samarbejde, der havde været i processen omkring arbejdet og takkede efterfølgende Varde Kommune for at have været lydhør omkring ændringer i det oprindelige projekt.

En vigtig og ikke mindst væsentlig ændring var blevet foretaget omkring et bredere fortov, hvor to række fliser var blevet til tre. En ændring som især dagplejerne med deres ”børnebus” vil få stor glæde af.

-Nu er der plads ikke kun til ”bussen”, men også til de børn, der går ved siden af, noterede dagplejer Anette Øllgaard, der havde taget en ”bus”fuld børn med til indvielsen.

620.000 kr.
Poul Rosendahl, medlem af Plan og Teknik i Varde Kommune kom i sin tale ind på netop den samme ændring og udtrykte stor tilfredshed med, at projektet har skabt stor øget sikkerhed for de 620.000 kr. projektet har kostet.
-Nu mangler vi så det sidste stykke cyklesti i den vestlige ende af byen, som forhåbentlig også snart kan indvies, forklarede Poul Rosendahl.

En sand fornøjelse
-Det har været rart at lave arbejdet, fortalte Kurt Burkarl fra Nr. Nebel Entreprenørforretning, der har stået for anlægsarbejdet. Beboerne har været flinke til at hilse og give os en frisk bemærkning, så det har nærmest været en sand fornøjelse for min kollega Lukasz Zieba og jeg at lægge de ca. 1000 fliser og 440 kantsten.

Indvielsesklip på Viaduktvej
Så blev der ellers spændt et rødt bånd over Viaduktvej, hvorefter Poul Rosendahl - med god hjælp fra Poul Henning og Hans fra Samstyrken - med et klip indviede de 430 meter fortov.
Den lidt regnfulde indvielse blev afsluttet inden døre igen hos Samstyrken, hvor der blev budt på en forfriskning, og hvor daglig leder Charlotte Petersen også udtrykte sin store tilfredshed og begejstring for, at der nu er skabt en sikker forbindelse mellem Samstyrkens tre enheder, butikken, centret og værkstedet.

Nye planer for øget sikkerhed
Efter den officielle indvielse drog Tina Agergaard Hansen og Poul Rosendahl fra byrådet og Susanne Fast og Daniel Gärtner fra Center og Anlæg i Varde Kommune til området ved Grønnegade og Skovsvinget, hvor der nylig er opstillet en chikane. Her redegjorde Inga Andersen for Udviklingsrådets ønsker om yderligere sikring af bløde trafikanter ved en fartdæmpning ved indgangen til byen og etablering af et fodgængerfelt ved chikanen.

henning@dinlokaleugeavis.dk


PÅ FORSIDEN LIGE NU

NYHEDER 23. AUG 2016 KL. 08:29
40 års fødselsdag

40 års fødselsdag


Flere nyheder