Nyheder

NYHEDER 12. JUL 2016 KL. 14:45

Målsætningen er nået

Af: Hardy Vedstesen

Målsætningen er nået
Kate Fogtmann, ansvarlig for Samstyrkens praktikanbringelse assisterer Nicklas Lund og Kaj Schmeer med arbejdet med fremstilling af blomsterkasser.

Samstyrken har nået målet med at få 60 procent af alle klienter ud i arbejdspraktik.

Så taler man for øvrigt slet ikke om klienter hos Samstyrken på Energivej overhovedet.

-Hos os har vi medarbejdere, slår Charlotte Petersen og Kate Fogtmann fast. Vi har en arbejdsplads, og den er vi stolte af, ligesom vi er stolte over at have nået vores målsætning med at få 18 af vore 30 medarbejdere ud i arbejdspraktik.

Godt samarbejde
Charlotte Petersen, der er afdelingsleder på Samstyrken, og Kate Fogtmann, der er ansvarlig for praktikantformidlingen, er begge fulde af lovord omkring det gode samarbejdet, der er med byens virksomheder.

-Uden den store vilje til samarbejde fra byens erhvervsliv havde dette slet ikke kunnet lade sig gøre, indrømmer Kate Fogtmann.

Godt modtaget
-Vi bliver altid godt modtaget, og alle viser flot rummelighed og velvillighed over for de medarbejdere, vi ønsker at få ud i et praktikforløb.
Det er dog ikke blot på arbejdspladserne, vore medarbejdere møder accept og imødekommenhed, det møder de også i byen generelt, forklarer Charlotte og Kate samstemmende.
Vore arbejdere på Samstyrken, som rettelig er udviklingshæmmede, er ligesom en naturlig integreret del af byen Ølgod.
-Det glæder os rigtig meget.

Giver arbejdsintensitet
-Det at komme i arbejdspraktik, at komme ud på det virkelige arbejdsmarked, giver vores medarbejdere en arbejdsidentitet, som de virkelig værdsætter. Det er et højdepunkt for dem at skulle i praktik.

Inden man fra Samstyrken når så vidt som at komme i praktik, laves der et stort forarbejde på Energivej.
-Vi prøver tingene af herhjemme, vi laver bl.a. kompetenceplaner for medarbejderne, nogle medarbejdere har f.eks. taget et motorsavsbevis. Vi taler også om hygiejne, påklædning, mødetider, ligesom vi forsøger at afstemme medarbejdernes forskellige behov.
-Skal de ud i blot tre timer om ugen, eller kan de klare tre dage om ugen?
-Det første er ligesom vores minimum, mens det sidste er maksimum.

henning@dinlokaleugeavis.dk

PÅ FORSIDEN LIGE NU

NYHEDER 23. AUG 2016 KL. 08:29
40 års fødselsdag

40 års fødselsdag


Flere nyheder