Nyheder

NYHEDER 1. AUG 2016 KL. 10:46

Pokemon GO samler folk i Ølgod

Af: Hardy Vedstesen

Pokemon GO samler folk i Ølgod
Det er her på pladsen at Pokémon GO løbet på fredag vil finde sted kl. 12.

Fredag er der fælles Pokémon-løb foran Bøger og Papir for alle interesserede i Ølgod.

For den tilfældige forbipasserende, som ikke kender spillet Pokémon GO, venter der et besynderligt syn foran Bøger og Papir i Ølgod fredag kl. 12. Der vil man se op mod 100 mennesker stå og gå i grupper med blikket stift rettet mod deres telefoner. For nogle vil det måske ligne en perverteret udgave af nutidens informations- og smartphone-samfund, men i virkeligheden er der blot tale om et Pokémon GO-løb.

Løbet er arrangeret af Ølgod Handel og Erhverv, som ser en masse positive muligheder i det populære spil.
- Mine børn spiller spillet, og jeg ser, at nogle af deres venner er ude at gå op mod 100 kilometer på en uge. En af mine knægte har gået 54 kilometer, og det er et meget socialt spil, fortæller erhvervsudviklingschef Anette Jensen.
- Jeg synes, at det er en god ting for børnene at komme væk fra computerne og ud i byen og se en masse ting. Og spillet er jo koblet sammen med Google Maps, så derfor bliver man automatisk dirigeret hen til forskellige seværdigheder som kirker og museer, som de måske ellers ikke ville have set, tilføjer hun.

Sådan fungerer det
Pokémon GO er et spil man installerer gratis på sin smartphone. På telefonen ser man et kort over det sted i verden, man befinder sig, for eksempel Torvet i Ølgod, og lige pludselig dukker der en Pokémon op. En Pokémon er et lille fantasidyr. Det fanger man med nogle specielle bolde "Poké Balls", som findes i spillet, og som man kan hente ved nogle forskellige Poké Stops. Poké Stops findes overalt i verden – et af dem lige foran Bøger & Papir i Ølgod.

- Vi har valgt at lægge den fælles Pokémon-jagt der på grund af Pokéstoppet. Og så gør vi det, at vi lægger nogle "lures" eller lokkemad ud, som lokker en masse forskellige og specielle Pokémons til. Så er der noget specielt at fange for de fremmødte, siger Anette Jensen og tilføjer, at de fleste spiller sammen i grupper af forskellige størrelser.

Hvis man vil deltage
Løbet finder sted fredag den 5 kl. 12.00 foran Bøger & Papir. Mandag formiddag havde 92 tilmeldt sig arrangementet, men man kan sagtens komme uden at tilmelde sig. Man møder blot op med sin telefon fuldt opladet og med spillet installeret.

Der vil desuden være en konkurrence, hvor man kan vinde et gavekort på 500 kroner.

janus@dinlokaleugeavis.dkPÅ FORSIDEN LIGE NU

NYHEDER 23. AUG 2016 KL. 08:29
40 års fødselsdag

40 års fødselsdag


Flere nyheder